Om oss Anbefalinger Treninger) Marsvinfakta( Kommer snart) Hverdag

Utstyr du må ha før du kjøper marsvin

- Har du noen gang tenkt på å skaffe deg ett marsvin, men vet ikke hva det trenger. Vell, du er kommet til riktig innlegg, da.

Bur:


Bur er noe av det viktigste ett marsvin må ha. Buret må være så stort som mulig. Det er umulig at ett bur kan bli ''for stort'' . Om du skaffer deg to marsvin [ de må leve to, eller flere sammen! ] så nå lengden være mere en 100 cm. Jeg har desverre ikke målt mitt helt nøye. Men mitt er over 100 cm. Og  bur koster masse penger!

Drikkeflaske:

Marsvin må ha vann med cvitaminer i for å leve. Derfor er det kjempeviktig at du skaffer deg det! 

Cvitaminer:I drikkeflaska kan det ikke bare være vann. Du må også skaffe deg en cvitaminboks. Det er kjempeviktig! Marsvin produserer ikke cvitaminer selv, sånn andre dyr. Det er kjempeviktig at du velger boks til marsvin og ikke til andre dyr! For de har ikke samme vitaminer . På pakka står det hvor mye det skal i .

Matskål(er):Matskåler er kjempelurt å ha! Du velger selv hvor mange. Jeg syntes det er greit med to stk. Da har jeg en til tôrfor og godis . Og den andre bruker jeg til frukt og grønnsaker.

Saltstein:De fleste marsvin liker å slikke på saltsteiner, det er bra! For det er sunt. Men ikke bli overaska om marsvinet ditt ikke liker det . 

Spon:Spon er  virkelig viktig! Det skal være godt for marsvin å gå på. Det er lurt å ha avis under sponet. Men det bruker ikke jeg. Sponet får du kjøpt på dyrebutikker og matbutikker.

Høy:


Høy er bra å ha! Men på sommeren er det godt å ha gress og! Det finnes også små ''høyhengere'' å ha høyet i. Det er veldig praktisk! Da blir det lettere å gjøre rent.

Børste:


Marsvin røyter hele tiden. Spessielt i august-september. Da får dem viterpelsen sin, og mister sommerpelsen. Da er børster veldig viktige! Langhårede marsvin må børstes hver eneste dag. Mens de med kort  trenger bare en gang i blant. Jeg må innrømme at jeg børster mine masse nå for tiden!

Neglesaks:


Marsvinets negler vokser hele livet. Derfor må du ha en neglesaks å klippe dem med! Jeg er desverre ikke sånn expert på å klippe dem. Så jeg forklarer det ikke. Neglene bør klippes sånn en gang i månden. Det spørs fra marsvin til marsvin.

Hus:


De ørste dagene du har marsvinet ditt, er det veldig sky. Da er det kjempe lurt å ha ett hus det kan gjemme seg i. Jeg kan godt ha ett innlkegg om å temme marsvin om noen vill det.

 

Jeg håper virkelig at du lærte noe !

* Lurer du på noe?

 

- LOGTS -

7 kommentarer

Linn

06.sep.2011 kl.15:20

så fine bilder.<33

Julie ♥

06.sep.2011 kl.15:28

Jepp, men jeg har ikke tenkt meg ett marsvin!! :)

Brae råd til de som trenger det..

Nepaz

06.sep.2011 kl.15:36

Kjempebra innlegg! :D

Tussi & Lucy - Marsvinbloggen

06.sep.2011 kl.17:29

Linn: Tusen takk :)

Julie: Takk, håper det :)

Nepaz: Takk :)

HamsterDeg

06.sep.2011 kl.22:38

Kjempekjekt innlegg! ^__^

Tatt dette i betrakning, hva vil du si startpakken for marsvin ligger på, sånn prismessig?

Tussi & Lucy - Marsvinbloggen

07.sep.2011 kl.20:11

Hamsterdeg: Tusen takk :)

Hmm.. hus er jo veldig dyrt.. kanskje sånn 500 med hus :)

Tussi & Lucy - Marsvinbloggen

07.sep.2011 kl.20:14

Hamster deg: Srry, skrev veldig feil, glemte buret! Kanskje rundt 1200 kr . Spørs med buret :3

Legg igjen fotspor etter deg her! (:

FØR du kommenterer: * Jeg kommenterer ikke tilbake, om du skriver ''kommentere tilbake?''. * All form for stygge ting/ mobbing vil bli sletta, uten svar.
hits